Dokładnie 11 lutego 1971 roku kuchnia polowa KP-340 zjechała z linii produkcyjnej i nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego gdyby nie fakt, że ten dzień (53 lata później) spędziła w nietypowym dla niej otoczeniu Tatr, a dokładniej na stoku Polany Szymoszkowej.
Druhowie z Ochotniczej Straży Pożarnej Wola Korzeniowa Michał Kwiatek oraz Marcin Miernik wspólnie z Mikołajem Reyem przygotowali pyszną kwaśnicę, a nie ma lepszego miejsca, na gotowanie kwaśnicy niż zbocze Gubałówki, gdzie zostali zaproszeni, aby nakarmić uczestników akcji „Daj się ugościć w Małopolsce – Misja zima” organizowanej wspólnie przez Małopolska Organizacja Turystyczna oraz RMF FM.
Poniżej udostępniamy filmy i zdjęcia z tego wydarzenia z udziałem druhów z OSP Wola Korzeniowa oraz „solenizantki” kuchni polowej należącej do OSP.