Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Szydłowcu zaprasza na webinarium, które odbędzie się 14 listopada. Podczas spotkania poruszone zostaną kwestie związane z bezpiecznym odżywianiem.
W trakcie webinarium będzie można dowiedzieć się m.in.:
- Co to są substancje dodatkowe w żywności?
- Alergeny – czym są i gdzie występują?
- 5 kroków do bezpiecznej żywności
- Jakie skutki może przynieść nie przestrzeganie higieny żwyności?
Program webinarium:
- 17.00-17.05 Rozpoczęcie webinarium
- 17.05-17.15 Misja EFSA – dr Katarzyna Floryanowicz-Czekalska, Kierownik Punktu Koordynacyjnego EFSA w Głównym Inspektoracie Sanitarnym,
- 17.15-17.35 Higiena Żywności – dr Elżbieta Maćkiw Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy,
- 17.35-17.55 Jak czytać etykiety produktów żywnościowych? – informacje dotyczące żywności, alergenów – Departament Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia w Głównym Inspektoracie Sanitarnym
- 17.55-18.00 Zakończenie webinarium
Dane do spotkania:
Spotkanie w aplikacji Microsoft Teams
Dołącz na komputerze lub w aplikacji dla urządzeń przenośnych
Kliknij tutaj, aby dołączyć do spotkania
Identyfikator spotkania: 373 758 028 650
Kod dostępu: CFupZs
Pobierz aplikację Teams | Dołącz w Internecie Dowiedz się więcej
Udział w spotkaniu będzie możliwy bezpośrednio przez przeglądarkę internetową, bez konieczności zakładania konta na platformie TEAMS.