Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Szydłowcu zaprasza na webinarium, które odbędzie się 14 listopada. Podczas spotkania poruszone zostaną kwestie związane z bezpiecznym odżywianiem.

W trakcie webinarium będzie można dowiedzieć się m.in.:

  • Co to są substancje dodatkowe w żywności?
  • Alergeny – czym są i gdzie występują?
  • 5 kroków do bezpiecznej żywności
  • Jakie skutki może przynieść nie przestrzeganie higieny żwyności?

Program webinarium:

  • 17.00-17.05 Rozpoczęcie webinarium
  • 17.05-17.15 Misja EFSA – dr Katarzyna Floryanowicz-Czekalska, Kierownik Punktu Koordynacyjnego EFSA w Głównym Inspektoracie Sanitarnym,
  • 17.15-17.35 Higiena Żywności – dr Elżbieta Maćkiw Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy,
  • 17.35-17.55 Jak czytać etykiety produktów żywnościowych? – informacje dotyczące żywności, alergenów – Departament Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia w Głównym Inspektoracie Sanitarnym
  • 17.55-18.00 Zakończenie webinarium

Dane do spotkania:
Spotkanie w aplikacji Microsoft Teams
Dołącz na komputerze lub w aplikacji dla urządzeń przenośnych
Kliknij tutaj, aby dołączyć do spotkania

Identyfikator spotkania: 373 758 028 650
Kod dostępu: CFupZs
Pobierz aplikację Teams | Dołącz w Internecie Dowiedz się więcej

Udział w spotkaniu będzie możliwy bezpośrednio przez przeglądarkę internetową, bez konieczności zakładania konta na platformie TEAMS.

LINK TUTAJ