„Pasja smaków – potrawy mączne” dla uczniów klas Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych oraz klasy zawodowej Kucharz. „Pasja smaków – potrawy mączne” to konkurs, który pozwala odkryć wybitne zdolności wśród młodych i zdolnych uczniów. Dzięki przyjętej formule uczestnicy mogą zaskoczyć finezją i pomysłowością. Wyznacznikami ich pracy są innowacyjność i umiejętność twórczego łączenia składników i smaków. Tym samym konkurs stał się sposobem na poszukiwanie nowych kierunków w gastronomii. Przyświeca mu również bardzo istotny cel, bo jednym z zamierzeń projektu jest zachęcenie młodych ludzi do tego, by rozwijali się zawodowo i poznawali nowe trendy kulinarne.
W dniu pełnym kulinarnych wrażeń jury w składzie: Maria Michajłow – Dyrektor Zespołu Szkół im. KOP, Renata Cender- szydłowiecka restauratorka, Grzegorz Bartnik -kucharz z restauracji Ballaton wyłoniło laureatów konkursu. Oto oni:
I miejsce – Sylwia Kwiecień i Karolina Kiljanek
II miejsce – Roksana Sochacka i Magdalena Kużdub
III miejsce – Kinga Trzaska i Wiktoria Gołda U
roczyste ogłoszenie wyników oraz wręczenie dyplomów nastąpiło bezpośrednio po zakończeniu konkursu.
Więcej zdjęć TUTAJ